Снимка УикипедияСамо няколко дни преди официалната си визита на Република Македония гръцкият

...
Снимка УикипедияСамо няколко дни преди официалната си визита на Република Македония гръцкият
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър получи писмо с куршум

Снимка Уикипедия

Само няколко дни преди формалната си аудиенция на Република Македония гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс получил заплашително писмо с един патрон в него. Това оповестява в вестник " Та Неа ", написа BulNews. В началото на седмицата в Министерството на външните работи е получен един патрон, завит в плик, който е бил адресиран до Кодзияс. Пратката незабавно е била изпратена в полицията, която почнала следствие. За случая са били осведомени министър председателят и министърът на правораздаването.

Това е втори сходен случай с Кодзияс. Подобно нещо се случи и при започване на месец февруари. " В този плик има три патрона - по един за теб и твоето семейство. По един и за всяка една Македония ", пишеше тогава в текста. Второто писмо с патрона е изпратено единствено няколко дни преди визитата на гръцкия външен министър в Република Македония. На 22 март Кодзияс ще дойде на двудневно посещаване в Скопие и то за първи път със аероплан непосредствено от Атина. Той ще бъде придружаван от доста съветници и публицисти. Това ще бъде първият полет от Атина до Скопие след 12 години. Очаква се в Скопие Кодзияс да донесе проектоспоразумението, или пакта, както се назовава в Гърция, за разрешаване на казуса с името. На 22 март той ще има вечеря с македонския външен министър Никола Димитров.

На идващия ден ръководителят на гръцката дипломация ще се срещне с президента Георге Иванов, премиера Зоран Заев, водачите на ДСИ Али Ахмети и на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. Но тези срещи за момента не са доказани.  Според неофициална информация от гръцки източници единствено няколко дни след визитата си в Скопие, Кодзияс и Димитров на 27 март би трябвало да има нов кръг договаряния с медиатора Матю Нимиц във Виена. От македонското външно министерство нито удостоверяват, нито отхвърлят тази информация. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР